Beauty and the Beast toch te zien in bioscopen Maleisië

Beauty and the Beast is binnenkort toch te zien in Maleisië. De film mag, ondanks een homoseksueel personage, in zijn volledigheid worden vertoond.

Halverwege maart werd de première van de Disney-film uitgesteld. Volgens kenners zou dat zijn omdat een van de personages in de film homoseksueel is en homoseksualiteit illegaal is in het overwegend islamitische land.

Verschillende filmsites melden nu dat de film alsnog vertoond zal worden in Maleisië, zonder aanpassingen. In de kijkwijzer van de film staat dat kinderen jonger dan dertien jaar niet zonder volwassene de film mogen zien.

Disney heeft nog niet gereageerd op het meest recente nieuws.

Opspraak

De film, met hoofdrollen voor Emma Watson en Dan Stevens, kwam in opspraak nadat regisseur Bill Condon stelde dat een van de personages, LeFou (Josh Gad), homoseksueel is. De film kreeg in Rusland daarna een keuring van 16 jaar en ouder.

De live-actionversie van de animatiefilm uit 1991 is vanaf 29 maart in de Nederlandse bioscopen te zien. De film heeft hier een keuring van 12 jaar en ouder, vanwege de spannende scenes en het geweld.

Lees meer over:
Tip de redactie