Oud-politiewoordvoerder Wilting heeft kritiek op serie Smeris

Voormalig politiewoordvoerder Klaas Wilting heeft kritiek op de BNN-politieserie Smeris. "Zelden zo'n stomme, slechte serie gezien", schrijft hij op Twitter.

"Wie bedenkt zo'n serie? Uitgezonden op het publieke net en betaald met belastinggeld", aldus Wilting.

Toch krijgt ook Wilting op zijn reactie flink wat kritiek te verduren. "Té actueel", schrijft bedenker Jeroen van Koningsbrugge. Ook reageert acteur Jon Karthaus. "Tut tut tut. Ik ken accu's die minder zuur zijn. Ik heb diep respect voor de makers van Smeris." Producent Pieter Kuijpers noemt de tweet van Wilting "super ongeloofwaardig".

In reactie daarop nuanceert Wilting, die momenteel anderen mediatraining geeft, zijn bericht: "Mijn kritiek op de serie Smeris heeft wat los gemaakt. Mensen die de serie goed vinden: blijf kijken. Anderen, ook voor mij, gebruik de aan-uit knop."

Vrouw

Wilting beargumenteert op zijn sociale media niet waarom hij Smeris een slechte serie vindt. "Ik zal volgende keer weer beoordelen. Overigens vindt mijn vrouw het wel goed. Nou ja, dus heibel in de tent", aldus Wilting (74), die ruim twintig jaar op televisie te zien was als persvoorlichter van de politie.

De politieserie van Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven zit momenteel in haar derde seizoen. Naar de aflevering van zondagavond op NPO 3 keken 345.000 mensen. Daarmee kwam de uitzending niet in de kijkcijfer top 25 terecht.

Lees meer over:
Tip de redactie