De nieuwe filmversie van het sprookje Belle en het Beest draait sinds deze week in de Amerikaanse bioscopen. De film met Emma Watson als Belle, draait eind maart ook in Nederland. De Amerikaanse recensenten zijn overwegend enthousiast. 

Los Angeles Times - geeft geen sterren

"De nieuwe Beauty and the Beast is een film van het type 'kijk-naar-al-deze-spullen'. Het kasteel van het beest, het interieur dat lijkt op een doolhof en wordt gefilmd vanuit diverse hoeken, is een rococo-folder die tot leven is gekomen." 

Lees hier de volledige recensie

Variety - geeft geen sterren

"Als je de nieuwe Beauty and the Beast kijkt, bevind je je in een prozaïsche wereld van donkere sets, die veel lijkt op andere theaterachtige films die je hebt gezien. Het visuele ontwerp, in het bijzonder het kasteel van het beest, is gotisch. (...) Ik blijf Beauty and the Beast vergelijken met de animatiefilm en dat roept de vraag op: is dat de bedoeling? Of moet de film op zichzelf staan?"

Lees hier de volledige recensie

The Hollywood Reporter - geeft geen sterren

"Een duivels ingewikkelde, rococo-productie met bravoure, rijke muziek en bijzondere speciale effecten. Disney's nieuwste versie van het sprookje Belle en het beest is meer dan alleen een lust voor het oog. Het is een master class van drie Michelinsterren in patisserietechnieken die de bioscoopversie van de korte energieopleving door suiker transformeert in een crystal meth-achtige high die ongeveer twee uur duurt."

Lees hier de volledige recensie

USA Today - drie van de vier sterren 

"Hier is wat Disney-magie is: de nieuwe versie van Beauty and the Beast is een verbetering van de animatieklassieker. De film omarmt het muzikale, theatrale karakter en brengt diepgang aan het bekende verhaal." 

Lees hier de volledige recensie

Us Weekly - drie sterren (van de vier)

"De film heeft niet dezelfde magie als de animatiefilm uit 1991 (...) Deze versie duurt net langer dan twee uur en dat is ongeveer twintig minuten te lang voor ouders om hun jonge dochters stil te laten zitten en de aandacht bij de film te houden."

Lees hier de volledige recensie