Horrorfilm-marathon Night of Terror krijgt nieuwe naam

De Night of Terror, een vast onderdeel van het festival Imagine in Amsterdam, gooit het roer om. De nacht waarop een aantal hardcore-horrorfilms wordt vertoond krijgt een andere naam en moet een andere sfeer krijgen dan traditioneel gebruikelijk was.

Dat meldt de organisatie vrijdag op haar Facebookpagina. "Dat het geschreeuw en gescheld niet door iedereen gewaardeerd wordt, wisten we natuurlijk wel. Maar vorig jaar heeft het tot een serieuze aangifte geleid", staat in een verklaring te lezen.

Ook hadden steeds minder bioscopen in Amsterdam zin om het enthousiaste, luidruchtige nachtpubliek te herbergen. "Dit alles heeft Imagine doen besluiten het roer enigszins om te gooien."

Tijdens de vertoningen wordt regelmatig gejuicht en geroepen. Ook klonken er in de zaal regelmatig krachttermen. "Het schreeuwen van homo, hoer en racistische uitingen ondermijnt het idee van genieten van horrorfilms; niemand wil ons zo meer hosten en niet iedereen voelt zich welkom op het evenement. Dat moet anders."

Fright Night

De marathonnacht krijgt voortaan de naam Fright Night en het programma in en buiten de zaal wordt aangepast. "We willen het leukste nachtpubliek van de wereld, iets nieuws geven om de tanden in te zetten: met programmering binnen en buiten de zaal, een dikke quiz, de keuzeklassieker, de Scream Queen Contest en meer gaan we tot het gaatje. Zo winnen we allemaal!"

De eerste horrornacht nieuwe stijl van Imagine vindt plaats op 15 april in Pathé De Munt. Op het programma staan de zombiefilm The Girl with All Gifts, de kampeerthriller Killing Ground en de home invasion-film Red Christmas. De verkoop voor de eerste Fright Night gaat binnenkort van start.

Lees meer over:
Tip de redactie