Het voorlaatste seizoen van Game of Thrones is vanaf half juli te volgen op HBO. De eerste aflevering gaat op 17 juli in première bij Ziggo.

De makers van de populaire tv-serie lanceerden donderdagavond de première-datum op sociale media. Vanaf 16 juli is het nieuwe seizoen in Amerika te zien op HBO. "The great war is here", zo luidt de aankondiging.

In Nederland is de eerste aflevering van het seizoen 24 uur later te zien. Deze wordt uitgezonden op 17 juli bij Ziggo. Daarna is elke week een nieuwe aflevering beschikbaar.

Het zevende seizoen telt zeven afleveringen, drie minder dan de voorgaande zes. Fans moesten nu ook langer geduld hebben. Tot nu toe begon Game of Thrones, waarin Carice van Houten en Michiel Huisman belangrijke bijrollen spelen, steeds in april. Seizoen zeven liep vertraging op vanwege de vele opnames in winterse omstandigheden.

Volgend jaar wordt het allerlaatste seizoen verwacht. Het aantal afleveringen is nog niet officieel vastgesteld. De makers hintten wel eerder op zes stuks.