De eigenaar van de Henagar Drive-in Theatre in de Amerikaanse staat Alabama wil de remake van Beauty and the Beast niet vertonen.

Hij wil niet dat zijn bezoekers worden geconfronteerd met het personage LeFou, het eerste homoseksuele personage in een Disneyfilm tot dusver.

De eigenaar laat weten dat hij alleen "heilzame" films wil vertonen zonder seks, naaktheid, homoseksualiteit en grof taalgebruik, meldt TMZ.

"Als we onze elfjarige kleindochter en achtjarige kleinzoon niet kunnen meenemen naar een film, dan hoeven we hem niet te zien. En als we niet een film kunnen bekijken zonder dat God of Jezus naast ons zit, dan hoeven we hem niet te laten zien."

Ook in Rusland gaan volgens CNN geluiden op om de film te boycotten. Zo deed een Russische wetgever per brief het verzoek aan de minister van Cultuur om de film te verbieden, omdat deze "homoseksualiteit propagandeert". 

Gevoelens

Regisseur Bill Condon onthulde eerder dat hij er bewust voor heeft gekozen om een homoseksueel personage toe te voegen aan de live-action versie van Beauty and the Beast. Anders dan in de tekenfilm zou het hulpje LeFou gevoelens hebben voor Gaston, de antagonist van de film.

"LeFou is iemand die op de ene dag Gaston wil zijn en op de andere dag Gaston zou willen kussen", stelt Condon. "Hij vindt het behoorlijk verwarrend wat hij nou eigenlijk wil. Het is iemand die net ontdekt dat hij dit soort gevoelens heeft."

Beauty and the Beast gaat vanaf 17 maart 2017 draaien in Amerika. In Nederland is de film vanaf 29 maart te zien.