De twee accountants van PricewaterhouseCoopers (PwC) die afgelopen zondag verantwoordelijk waren voor het verstrekken van de juiste enveloppen tijdens de Oscars en daarin faalden, keren volgend jaar niet meer terug bij de awardshow.

De voorzitter van The Academy of Motion Picture Arts & Sciences, Cheryl Boone Isaacs, heeft dat woensdag gezegd. Tegen de BBC heeft Isaacs bovendien gezegd dat de relatie met PwC "nader wordt bekeken".

Martha Ruiz en Brian Cullinan van PwC hadden de taak gekregen om de uitreiking in goede banen te leiden, maar dat mislukte op het einde van de show toen Cullinan per ongeluk de verkeerde enveloppe meegaf aan uitreikers Warren Beatty en Faye Dunaway. Daardoor werd La La Land in plaats van Moonlight uitgeroepen tot beste film.

PwC bevestigde maandag al dat Cullinan de mist in was gegaan. Het accountantskantoor verweet hem en Ruiz dat ze daarna niet snel genoeg in actie kwamen om de fout te herstellen.

PwC had Cullinan opgedragen niet te tweeten tijdens de Oscars. Toch twitterde hij een foto van Emma Stone die kort daarvoor de Oscar voor beste actrice had gewonnen.

Verwarring bij Oscars: La La Land foutief uitgeroepen tot beste film
Verwarring bij Oscars: La La Land foutief uitgeroepen tot beste film