The Academy of Motion Picture Arts & Sciences heeft wederom excuses moeten aanbieden. Ditmaal voor het publiceren van een verkeerde foto tijdens het herdenkingsmoment in de show. 

Meer dan twee dagen later kwam de organisatie achter de prestigieuze filmprijzen via Instagram met het excuus.

Bij de naam van de overleden Janet Patterson werd per ongeluk een foto van de nog in leven zijnde Jan Chapman getoond.

Dat zorgde bij zowel de nabestaanden van Patterson als bij de familie Chapman voor ongelukkige reacties. The Academy heeft het beeld inmiddels aangepast.

Beste film

Maandag moest The Academy ook al door het stof vanwege de blunder tijdens de uitreiking voor de Oscar voor beste film. Warren Beatty en Faye Dunaway riepen La La Land uit tot winnaar maar zij hadden de verkeerde envelop gekregen.

Variety heeft woensdag een uitgebreide reconstructie gepubliceerd van de gebeurtenissen rondom het moment. De accountant van Pricewaterhousecoopers (PwC), die de enveloppen beheerde, gaf waarschijnlijk de verkeerde envelop omdat hij niet bij de les was en met zijn mobieltje aan het spelen was.

Volgens People zullen beide accountants van PwC die verantwoordelijk waren voor het overhandigen van de juiste enveloppen volgend jaar niet meer werkzaam zijn bij de awardshow.