Vijfde deel van de Child's Play-horrorreeks rond de moordende pop Chucky. Zoals altijd verzorgt Brad Dourif de stem van het nare speelgoed. #

Bekijk trailer:
Modem/ Breedband

De nare roodharige Chucky kwam tien jaar terug in een kwaad daglicht te staan toen de minderjarige moordenaars van de driejarige James Bulger beweerden zich te hebben laten inspireren door Child's Play 3. Handige advocaten geven graag 'de media' de schuld en dus was Chucky de sigaar. Het toch onvermijdelijke volgende deel liet zeven jaar op zich wachten en werd Bride of Chucky gedoopt in plaats van Child's Play 4.

Poppenseksscène

Bride of Chucky was een geestige variant op het moordende speelgoed, dankzij de inbreng van regisseur Ronnie Yu en vooral Jennifer Tilly als Tiffany, het vriendinnetje van Chucky. Tilly's kinderstemmetje was geknipt voor de vrouwelijke versie van de wraakzuchtige pop en de combinatie leverde een memorabele poppenseksscène op.

Die grap wordt in Seed of Chucky nog eens dunnetjes overgedaan. Chucky en Tiffany worden weer eens tot leven gebracht en trekken naar Hollywood. Daar lopen ze Jennifer Tilly tegen het lijf, die zichzelf met een vette knipoog speelt, als verwende B-actrice.

Pippin

Nieuw is Glen, de aangenomen poppenzoon van het moordlustige poppenstel. Glens stem wordt verzorgd door Billy Boyd, die bekend werd als hobbit Pippin in The Lord of the Rings. Tijdens de opnames van Two Towers zal Billy wel warme contacten hebben gelegd met Brad Dourif, de eeuwige Chucky-stem, die in het tweede deel van het LOTR-drieluik was te zien als Wormtongue.

Ook nieuw is dat Chucky's geestelijke vader, Don Mancini, dit keer de regie voor zijn rekening neemt, nadat hij zijn werkterrein bij het vorige deel al had uitgebreid tot productie. De Chucky-fans zijn het er nog niet over eens of dit een geslaagde career-move is.

Het Parool: "zwarte humor (..) lekker vet"
De Volkskrant: "boosaardige poppenhumor (..) geen enkele scène maakt nog gebruik van suspense of echte horror"
In 15 zalen

# Niet gezien
@ Laat maar
@@ Op eigen risico
@@@ Niet slecht
@@@@ Aanrader
@@@@@ Wereldfilm