De Nederlandse Angelo de Witt merkt dat een Oscar deuren voor hem opent. Hij won de prijs voor zijn medewerking aan de visuele effecten in The Jungle Book.

Dit bericht is aangepast op 3 maart, De Witt bekende vrijdag te hebben gelogen over zijn Oscarwinst. De Witt photoshopte zich op de rode loper en in Los Angeles en wijzigde zijn IMDB-profiel, een profiel voor filmprofessionals. In een video op Youtube legt hij uit aandacht te hebben willen vragen voor filmmakers achter de schermen.

"Ik ben bij lange na niet beroemd, maar mensen beginnen mijn naam wel te kennen", zegt De Witt, die in Hollywood Angelo White wordt genoemd, in het AD. In Los Angeles won de Disney-film afgelopen zondag de prijs voor beste visuele effecten.

De Witt zegt zich bezig te hebben gehouden met de scène waarin Mowgli wordt ontvoerd door het apenleger van King Louie. "Als senior visual effects stuurde ik verschillende mensen aan om die scène in elkaar te zetten."

"Het was waanzinnig, wat een ervaring. Al die fotografen, de beveiliging, de rode loper, we werden echt behandeld zoals de sterren. En dan win je ook nog", zei hij eerder in de krant.