De Academy of Motion Picture Arts and Sciences heeft z'n excuses aangeboden voor de blunder tijdens de uitreiking van de Oscars. Accountantsbureau PricewaterhouseCooper (PwC) bood al eerder excuses aan.

Door een fout kreeg aanvankelijk niet Moonlight, maar La La Land de Oscar voor beste film uit handen van acteur Warren Beatty.

In een verklaring van de Academy staat: ''We betreuren de fouten die zijn gemaakt tijdens de presentatie in de categorie beste film ten zeerste. We bieden excuses aan aan de cast en crew van La La Land en Moonlight, voor wie het moment enorm is aangetast. We prijzen de enorme waardigheid die zij toonden onder de omstandigheden."

The Academy biedt ook verontschuldigingen aan aan de twee acteurs die de verkeerde envelop in handen kregen. ''Aan alle betrokkenen - inclusief onze presentatoren Warren Beatty en Faye Dunaway, de filmmakers en onze wereldwijde fans - onze excuses."

The Academy benadrukt in de verklaring dat PwC alle verantwoordelijkheid op zich heeft genomen voor het falen van het protocol.

Verwarring bij Oscars: La La Land foutief uitgeroepen tot beste film
Verwarring bij Oscars: La La Land foutief uitgeroepen tot beste film

Dankbriefjes

De volledige cast van La La Land had zich na de foutieve toekenning al op het podium verzameld om hun dankbriefjes voor te lezen, toen La La Land-producent Jordan Horrowitz de microfoon greep en zei dat er een fout gemaakt was.

Warren Beatty legde daarna uit dat hij de verkeerde enveloppe in handen had en dat de fout absoluut niet als grap was bedoeld.