PricewaterhouseCooper (PWC) heeft zijn excuses aangeboden voor het verstrekken van de verkeerde enveloppe tijdens de Oscarcemeronie, waardoor eerst La La Land in plaats van Moonlight werd uitgeroepen tot winnaar beste film.

De fout werd veroorzaakt doordat er twee enveloppen voor de categorie beste actrice in omloop waren, bevestigt het accountantsbureau, dat al 83 jaar verantwoordelijk is voor de juiste gang van zaken tijdens de stemmentelling en de uitreiking. 

"We bieden onze oprechte verontschuldigingen aan aan Moonlight, La La Land en de kijkers van de Oscaruitreiking voor de fout die is gemaakt in de aankondiging in de categorie Beste film. De uitreikers van de prijs Warren Beatty en Faye Dunaway hadden per ongeluk de verkeerde envelop gekregen, wat onmiddellijk na de ontdekking is gecorrigeerd'', aldus PwC in de verklaring.

"We zijn bezig met onderzoek hoe dit heeft kunnen gebeuren en hebben spijt. We waarderen de aangename wijze waarop de genomineerden en Jimmy Kimmel met de situatie zijn omgegaan."

Dankbriefjes

De volledige cast van La La Land had zich na de foutieve toekenning al op het podium verzameld om hun dankbriefjes voor te lezen, toen La La Land-producent Jordan Horrowitz de microfoon greep en zei dat er een fout gemaakt was.

Beatty legde daarna uit dat hij de verkeerde enveloppe in handen had en dat de fout absoluut niet als grap was bedoeld.