Maren Ade, de regisseur van het Duits-Oostenrijkse Toni Erdmann waarin ook de Nederlandse Hadewych Minis een grote rol heeft, ziet uit naar de Amerikaanse verfilming. Het origineel won zaterdagavond een Spirit Award voor beste internationale film.

"Ik had altijd al het gevoel dat Toni Erdmann verfilmd zou kunnen worden", zegt de regisseuse aan Variety. "Toen we de film aan het draaien waren, maakte ik vaak de grap dat niks perfect hoefde te zijn, omdat het toch beter gedaan zou worden in de remake."

Ade laat daarbij weten dat ze heel blij is dat Jack Nicholson de hoofdrol op zich zal nemen. De acteur keert na zeven jaar afwezigheid terug op het witte doek. "Het is een van de beste acteurs die ooit heeft bestaan. Er zijn zo veel films met hem die ik geweldig vind."

Trailer Toni Erdmann (2016)
Trailer Toni Erdmann (2016)

Onwerkelijk

"Daarbij is het onwerkelijk dat iemand anders nu de rol zal spelen. Maar ik denk dat ik ontzettend van de verfilming ga genieten." Ook Bridesmaids-actrice Kristen Wiig heeft een rol in de remake gekregen.

De regisseuse vertelt dat ze niet betrokken zal zijn bij de totstandkoming van de Amerikaanse versie. "Ik ga scheiden van Toni Erdmann. Ik ben blij als het maandag is en het klaar is."

Toni Erdmann is ook genomineerd voor een Oscar voor beste buitenlandse film. Zondagnacht (Nederlandse tijd) wordt bekend of de film de prijs heeft gewonnen.