Hillary's America: The Secret History of the Democratic Party en Batman v Superman: Dawn of Justice hebben bij de uitreiking van de 37ste Golden Raspberry Awards de meeste prijzen in de wacht gesleept. De awards, ook wel 'Razzies' genoemd, worden gegeven aan de slechtste filmprestaties van het afgelopen jaar.

Dat meldt The Hollywood Reporter zaterdag. De anti-Hillary Clinton-film van regisseur Dinesh D'Souza ontving in totaal vier Razzies: die voor slechtste film, slechtste regie, slechtste acteur (ook D'Souza) en slechtste actrice (Becky Turner, die in de film de rol van Clinton vertolkt).

D'Souza reageerde op zijn "winst" met een videoboodschap. "De reden waarom ik deze prijs krijg, is omdat jullie boos zijn vanwege de winst van Donald Trump."

Batman v Superman kreeg ook vier prijzen, onder meer die voor slechtste mannelijke bijrol (Jesse Eisenberg) en slechtste filmduo (Ben Affleck en Henry Cavill in de rollen van Batman en Superman).

Zoolander

Er bleef één Razzie over: de "prijs" voor slechtste vrouwelijke bijrol ging naar Kristen Wiig in Zoolander 2. Deze film was ook genomineerd voor slechtste film.

De Razzie Redeemer Award ging dit jaar naar Mel Gibson voor zijn regie van het Oscargenomineerde Hacksaw Ridge. Deze prijs is bedoeld voor een acteur die eerder genomineerd is geweest voor een Razzie, maar die zich later weet te "herpakken" met een goede filmrol of regie.

De Golden Raspberry Awards worden elk jaar uitgereikt, één dag voor de uitreiking van de Oscars.