Thekla Reuten, die onlangs is toegevoegd aan de cast van de thriller Red Sparrow, heeft zin in de samenwerking met haar tegenspeelster Jennifer Lawrence.

"Ze is erg goed. Ik vind haar spannend om naar te kijken. Ze is een American girl, maar heeft ook iets rauws", zegt de 41-jarige actrice in Jinek.

"Daarbij is ze ook lekker nuchter. Ik verheug me erop om met haar te samenwerken."

Reuten, die in het gesprek met Eva Jinek laat weten "vlinders in haar buik te krijgen" wanneer ze werkt met grote acteurs, is niet bang voor een ongemakkelijke sfeer op de set. "Je bent toch gelijk, je bent collega's van elkaar."

Jeremy Irons

Naast Lawrence spelen ook Joel Edgerton, Matthias Schoenaerts en Jeremy Irons met de actrice in de film. De regie is in handen van Francis Lawrence. De film zal in het najaar in de bioscoop te zien zijn.

Reuten speelde de afgelopen jaren voornamelijk in Nederlandse producties zoals de series Tessa en Overspel en de films Schone Handen ​(2015) en De Reünie (2015). Eerder was ze al in internationale producties te zien zoals In Bruges (2008) en The American (2010). Ook heeft ze een rol in de Britse serie Stan Lee's Lucky Man.

Lawrence (26) is viermaal genomineerd geweest voor een Oscar. Ze won hem eenmaal, in 2013 voor haar rol in Silver Linings Playbook.