Makers Gooische Vrouwen maken nieuwe komediefilm

De makers van Gooische Vrouwen komen in 2018 met de bioscoopfilm Doris, gebaseerd op de gelijknamige tv-serie met Tjitske Reidinga in de hoofdrol.

Doris is een samenwerking tussen Talpa Fictie, RTL en filmdistributeur Entertainment One Benelux en zal vanaf oktober 2018 te zien zijn in de Nederlandse bioscopen, zo maken zij donderdag bekend.

De opnames starten in maart, net als in de gelijknamige serie speelt Tjitske Reidinga de hoofdrol. Het team achter de bioscoopfilm Doris stond eerder garant voor het grote succes van Gooische Vrouwen. De twee films over vier vriendinnen in het Gooi trokken allebei rond de twee miljoen bezoekers en behoren daarmee tot de best bezochte vaderlandse bioscooptitels ooit.

De Net5-serie Doris vertelt over een vrouw die door een scheiding noodgedwongen met haar puberzoon en dochter moet verhuizen van een luxe villa naar een benedenwoning in Amsterdam. De hoofdrollen in de serie waren, naast Reidinga, voor Jacob Derwig, Gijs Scholten van Aschat, Monique van de Ven, Jules Croiset en Ellen Vogel.

De film Doris is ontwikkeld door Will Koopman, die ook Gooische Vrouwen 1 en 2 regisseerde en de serie Divorce mede bedacht. Het scenario is van Roos Ouwehand; Albert Jan van Rees (Adios Amigos) gaat de film regisseren.

Lees meer over:
Tip de redactie