The Big Bang Theory krijgt hoogstwaarschijnlijk nog twee seizoenen. De Amerikaanse zender CBS zou op het punt staan om een contract met de acteurs te ondertekenen.

Op dit moment wordt het tiende seizoen van de komedieserie uitgezonden.

De CEO van CBS, Les Moonves, liet volgens het doorgaans goed geïnformeerde Deadline, tijdens een gesprek over de financiële resultaten van het bedrijf doorschemeren dat acteurs Jim Parsons, Johnny Galecki, Kaley Cuoco, Simon Helberg en Kunal Nayyar een contractverlenging voor twee seizoenen aangeboden hebben gekregen. Dat brengt het totaal aantal seizoenen voor de sitcom op twaalf.

The Big Bang Theory gaat over het leven van nerds Leonard Hofstadter en Sheldon Cooper die een appartement delen. Samen met hun twee vrienden Howard Wolowitz en Raj Koothrappali spelen ze rollenspellen of bezoeken Star Trek conventies. Het leven van Hofstadter en Cooper verandert ingrijpend wanneer de knappe serveerster Penny de nieuwe buurvrouw wordt.

De populaire show leverde producent Warner Brothers al ruim 1 miljard dollar (950 miljoen euro) aan inkomsten op. In Nederland is de sitcom te zien bij Veronica.