De regisseurs Koen Mortier, Paula van der Oest en Atom Egoyan zullen elk een segment in de internationale speelfilm Rotterdam, I Love You regisseren. 

Dit werd woensdag door de producenten van de film bekendgemaakt op het International Film Festival Rotterdam.

Rotterdam, I Love You is het eerstvolgende deel in de Cities of Love-filmserie, waarin door een keur aan filmmakers een ode wordt gebracht aan de betreffende wereldstad. Het is het vierde deel in deze reeks; eerder werden er producties gewijd aan New York, Parijs en Rio de Janeiro.

In totaal bestaat Rotterdam, I Love You uit elf segmenten. Eerder is al bekendgemaakt dat regisseur Shariff Nasr een deel voor zijn rekening neemt. Ook al is gemeld dat acteurs Halina Reijn, Nasrdin Dchar, Gaite Jansen, Maryam Hassouni, Ricky Koole, Katja Herbers, Eva Duijvestein en Yootha Wong-Loi Sing meedoen aan het project.

Chinese subcultuur

De Belgische filmmaker Koen Mortier maakte furore met zijn speelfilmdebuut Ex Drummer in 2007 en heeft deze film opgevolgd met het veelgeprezen, politiek geladen drama 22 Mei uit 2010. De Armeens-Canadese filmmaker Atom Egoyan kreeg twee Oscar-nominaties voor The Sweet Hereafter.

De Nederlandse filmmaakster Paula van der Oest kreeg een Oscar-nominatie voor Zus & Zo uit 2001 en maakte na dit internationale succes films als Black Butterflies, Lucia de B. en Tonio, dit jaar de Nederlandse Oscar-inzending.

Rotterdam, I Love You zal in de zomer van 2017 worden gefilmd en in 2018 in bioscopen wereldwijd te zien zijn.