Het tweede seizoen van Netflix-serie Making a Murderer gaat dit jaar van start. 

Aan USA Today laat Netflix-topvrouw Cindy Holland weten dat ze nog geen exacte datum kan geven, maar wel dat er genoeg materiaal voorhanden is om in 2017 van start te gaan met de serie.

De serie Making a Murderer reconstrueert hoe Avery, een autosloper uit Winsconsin, tot twee keer toe wordt aangeklaagd door justitie.

Van het eerste vergrijp, een brute verkrachting, werd nadat hij achttien jaar in de cel had gezeten bewezen dat hij onschuldig was. Vervolgens werd de man beschuldigd van een gruwelijke moord. Ook in dit onderzoek maakten politie en justitie veel fouten en slordigheden. 

Vraagtekens

Avery's neef, Dassey, wordt medeplichtig aan de moord bevonden. Beiden zitten momenteel in de gevangenis. De serie zet vraagtekens bij hun schuld.

Meerdere advocaten zijn momenteel bezig om Avery en Dassey alsnog vrijgesproken te krijgen. In de zaak tegen Avery zouden er nieuwe aanwijzingen zijn dat de politie heeft gerommeld met het bewijs tegen hem.

In de zaak tegen Dassey is er een grotere doorbraak bereikt. Afgelopen jaar oordeelde een federale rechter dat de verhoren van Dassey onrechtmatig waren vanwege zijn leeftijd en vanwege het weghouden van zijn advocaat. De uitwerking van die uitspraak loopt nog.

Bekijk hier de trailer van de film Casting JonBenet
176
Bekijk hier de trailer van de film Casting JonBenet