Emma Stone en Denzel Washington hebben zondagnacht de twee belangrijkste prijzen gewonnen bij de Screen Actors Guild Awards. De prijzen van de acteursvakbond gelden als een belangrijke graadmeter voor de Oscars.

Stone won de prijs voor haar rol in La la Land, over de liefde tussen een actrice en een jazzpianist. De film geldt met veertien nominaties als een van de grote favorieten voor de Oscars.

Washington won de prijs voor de hoofdrol in het door hem geregisseerde drama Fences, over een donker gezin in het Amerika van de jaren vijftig. Zijn medespeelster Viola Davis kreeg ook een prijs voor haar rol als zijn echtgenote.

Mahershala Ali, vooral bekend uit House of Cards, won de prijs voor beste mannelijke bijrol in Moonlight waarin hij een man speelt die een vaderfiguur is voor de jonge donkere homo Chiron die opgroeit in een achterstandsbuurt.

Bij de televisieseries vielen vooral de serie The Crown van Netflix en The People v. OJ Simpson in de prijzen. Julia Louis-Dreyfus werd uitgeroepen tot beste actrice in een komedie voor Veep, bij de mannen ging William H. Macy met de prijs ervandoor voor Shameless.