Series met Linda de Mol zijn volgens haar Familie Kruys-collega Marcel Musters zo populair omdat ze na dertig jaar televisie maken 'als een familielid voelt'. 

Volgens de 57-jarige acteur staat de actrice en presentatrice garant voor succes. De serie Familie Kruys, waarvan vrijdag het derde seizoen bij Videoland begint, is mede daarom zo populair.

De acteur denkt dat mensen niet alleen graag naar series met De Mol kijken omdat ze "veel talent" heeft. "Maar ook omdat ze al zo lang op televisie te zien is en daardoor als familie voelt."

"Bovendien heeft ze een grote antenne van wat mensen leuk vinden."  Familie Kruys is een Nederlandse drama-komedie serie, bedacht door Linda de Mol die ook de hoofdrol Bette Kruys vertolkt. Marcel Musters speelt Johan Smit, die aan het einde van het vorige seizoen Bette ten huwelijk vroeg.  

Musters denkt dat deze serie van de Mol goed werkt omdat mensen zich erin in kunnen herkennen. "Elk personage heeft wel goede bedoelingen maar dat pakt niet altijd even goed uit. Dat maakt het menselijk."

Musters verwacht dat het nieuwe seizoen nog wel een vervolg krijgt. "Er zijn nog genoeg verhalen."

Documentaireproject

Zelf richt hij zich in de tussentijd op andere dingen die hij nog graag wil doen, zoals een documentaireproject over de LBGT-community in Zuidoost-Azië waar hij momenteel mee bezig is

Ook wil hij graag meer gaan reizen. "Mijn vrije tijd was altijd gedrapeerd om mijn werk, dat wil ik nu ik 57 ben eens andersom gaan doen." Maar als er een nieuw seizoen komt van Familie Kruys, doet Musters graag weer mee.

Het spreekt de acteur aan dat hij daarbij kan samenwerken met een team dat hij al zo goed kent. Daarnaast vindt hij het personage Johan leuk om te spelen "omdat hij een goed hart heeft, maar dat dingen ook mislukken. Ik herken zelf wel dat gevoel van het goed bedoelen en dat er dan toch nog van alles fout gaat."