De uitreiking van de Oscars zal in 2017 niet weer een 'wit feest' worden. Dinsdag werd duidelijk dat zeven van de twintig genomineerde acteurs gekleurd zijn. 

Tijdens de uitreiking van de Oscars in 2016 werd de hashtag #OscarsSoWhite trending. Het was het tweede opeenvolgende jaar waarin geen enkele niet-witte acteur genomineerd werd voor een Oscar.

De echtgenote van Will Smith, Jada Pinkett Smith, ontketende de discussie in 2016 door als een van de eerste beroemdheden aan te kondigen niet naar de Oscars te gaan. Op Facebook riep de actrice op de show te boycotten vanwege een gebrek aan raciale diversiteit. Haar man Will Smith stond achter zijn vrouw en besloot destijds eveneens de Oscars over te slaan.

De leden van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences kregen veel kritiek op hun nominatiebeleid en schijnen daar hun conclusies uit te hebben getrokken.

Denzel Washington

De gekleurde acteurs die dit jaar genomineerd zijn voor een Oscar, zijn onder anderen Denzel Washington (Fences) en Ruth Negga (Loving).

Alle nominaties op een rijtje