De Amerikaanse acteur Miguel Ferrer is overleden. Hij overleed in zijn huis aan de gevolgen van kanker, bevestigt een woordvoerder tegenover People. Ferrer werd 61 jaar.

Ferrer was de oudste van vijf kinderen van de Puerto Ricaanse Oscar-winnaar José Ferrer en de Amerikaanse zangeres Rosemary Clooney.

Hij is vooral bekend van rollen als dr. Garret Macy in Crossing Jordan, forensisch onderzoeker Albert Rosenfield in Twin Peaks en Owen Granger in NCIS: Los Angeles, waarin hij nog steeds te zien is.

Ook speelde de acteur een prominente rol in de sf-klassieker Robocop van Paul Verhoeven. Ferrer vertolkte rol van een van de uitvinders van de mechanische misdaadbestrijder.

Nadat bij Ferrer kanker was geconstateerd afgelopen jaar, gaven de makers hem de mogelijkheid om uit de serie te stappen maar daar wilde de acteur niets van weten. De ziekte tastte al snel zijn stem aan, waarna de schrijvers zijn personage ook met de ziekte opzadelden.

George Clooney

Ferrer laat een vrouw en zijn zonen Lukas en Rafi achter. Hij was een neef van George Clooney. Laatstgenoemde reageerde bedroefd op de dood van Ferrer. Clooney noemt het in een verklaring gepubliceerd door People een voorrecht dat hij hem een familielid kon noemen

"Vandaag is een dag van grote veranderingen in onze wereld", zegt Clooney, verwijzend naar de inauguratie van Donald Trump als president van de Verenigde Staten. "En op dezelfde dag verloor Miguel Ferrer zijn strijd tegen keelkanker. Miguel maakte de wereld mooier en grappiger en voor zijn familie verbleken de gebeurtenissen van vandaag in vergelijking met zijn overlijden. We houden van je Miguel, voor altijd."