In de Verenigde Staten is ophef ontstaan over een filmpje waarop te zien is dat een zichtbaar bange hond wordt gedwongen tot filmopnames voor de nieuwe film A Dog's Purpose.

Het filmpje werd online gezet door entertainmentsite TMZ. Op de video is de Duitse herder Hercules te zien die wordt gedwongen om een stunt uit te voeren. Hoewel hij tegenstribbelt om het hevig stromende water in te gaan, wordt hij door een productielid erin gegooid.

Josh Gad, die de stem inspreekt van de hond zegt dat hij na het zien van de video "verdrietig en geschokt" is. Hij heeft om opheldering gevraagd van de productie. "Ik ben geschokt om te zien dat een dier in zo'n situatie wordt geplaatst tegen zijn wil in", aldus Gad. Ook regisseur Lasse Hallstrom reageert verbaasd. "Mij is beloofd dat onderzoek wordt gedaan naar deze situatie."

In een verklaring laten de filmproducenten weten dat de hond het goed maakt en dat er te allen tijde zorg voor de veiligheid van het dier is gedragen.

A Dog's Purpose gaat over de liefdevolle relatie tussen de hond en mens. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van W. Bruce Cameron.