Onzinnig vervolg op de reuzenslangen-rampfilm uit 1997. De grote gladde glipper is terug, dit keer op Borneo. Jennifer Lopez en Jon Voight waren zo wijs om dit keer te bedanken voor het boottochtje. @@

Bekijk trailer:
Modem/ Breedband

Zeven jaar geleden dook vanuit het niets Anaconda op, een horrorfilm die zo slecht was dat-ie weer leuk werd. Kosten 35 miljoen dollar, opbrengst in de VS 65 miljoen- een eenvoudig rekensommetje leert dat een sequel voor de hand lag. Toch duurde het nog zeven jaar voor er nieuwe ploeg ontdekkingsreizigers gevonden was. En ondanks de voortschrijdende special effects-technieken ziet de slang-uit-de-computer er nog altijd belabberd uit.

Bloedbloem

Het verhaaltje hangt ook weer van clichés aan elkaar. Een groot medisch concern gaat op zoek naar de Blood Orchid uit de titel, omdat het extract van de bloem het leven zou verlengen. "Dit wordt groter dan viagra!" wordt er al enthousiast geroepen.

Maar de bloedbloem bloeit slechts eens in de zeven jaar, en laat die bloeiperiode nu net al bijna voorbij zijn. Bovendien groeit de orchidee alleen op Borneo, waar het regenseizoen in volle gang is. En alleen een schipper die levensmoe is vaart dan nog de jungle in.

Tien Kleine Negertjes

Uiteraard vindt het team zo'n gek, en met een gammele boot die onheilspellend genoeg de Bloody Mary heet wordt de tocht aanvaard, met een gevarieerd clubje onderzoekers. En hoe multicultureel dat groepje ook is samengesteld, Anaconda 2 is gewoon de zoveelste variatie op het Tien Kleine Negertjes-genre.

De clichématige dialogen zijn daarbij een nog grotere bron van vermaak dan de slechte special effects. Een aapje is nog de beste acteur, en de waterslang zelf is te lachwekkend om eng te zijn. De eerste Anaconda was dus zo slecht dat hij leuk werd, maar deze haalt dat niveau niet en blijft steken tussen slappe thriller en net-geen-camp.

Het Parool: "reuzenslangen, veel geplons en soapfiguren"
De Volkskrant: "slappe B-film"
In 49 zalen

# Niet gezien
@ Laat maar
@@ Op eigen risico
@@@ Niet slecht
@@@@ Aanrader
@@@@@ Wereldfilm