Goedgemaakte en geestige actiefilm waarin de ontvoerde Kim Basinger met een kapotte telefoon een mobiel nummer weet te bereiken en vervolgens de eigenaar smeekt haar te helpen. @@@@

Bekijk trailer:
Modem/ Breedband

Wanneer vroeg in een film tussen neus en lippen door wordt vermeld dat Kim Basinger een lerares met een B-pakket speelt kan je er vergif op innemen dat die informatie gebruikt gaat worden. Zo ook in Cellular .

Cellular komt snel ter zake: Jessica Martin (Kim) wordt thuis overvallen, haar dienstbode zonder pardon neergeschoten en Jessica zelf meegesleurd naar een afgelegen huis. Wat de ontvoerders willen is haar niet duidelijk, dat het menens is wel.

Zeker wanneer ontvoerder Greer (Jason Statham) met een moker de zolder betreedt waar Kim wordt gegijzeld. Maar hij gebruikt de moker vooralsnog alleen om met veel geweld de telefoon onklaar te maken. Jessica blijft doodsbenauwd achter met de brokken, maar weet -dankzij haar B-pakketje!- uit het versplinterd plastic en de draden een provisorische telefoon te knutselen.

Accu's en tunnels

Zij weet daarmee ene Ryan (Chris Evans) te bereiken, een surfer die het vooral druk heeft met zijn vriendin. Hij denkt dan ook eerst dat hij een flauwe grappenmaker aan de telefoon heeft, maar al snel beseft ook hij dat het menens is.

Ryan tracht een vermoeide politie-agent (de altijd amusante William H. Macy) ervan tracht te overtuigen dat de hem onbekende Jessica in nood is. In de tussentijd mag Ryan de verbinding niet verbreken, en dat kost hem nog meer moeite. Lege accu's, tunnels, arrogante advocaten, niets wordt hem bespaard. En Jessica's positie wordt steeds benarder.

24

Phonebooth 2 zegt u? Daar doet Cellular inderdaad aan denken. Niet toevallig, want Larry Cohen, die het verhaal bedacht, schreef ook het script van Phonebooth. Maar Cellular doet ook denken aan de tv-serie 24, vanwege het moordende tempo, de locaties in Los Angeles en het voortdurende bellen. Regisseur Ellis weet in Cellular uit smakelijk opgediste clichés zowaar een frisse en spannende thriller te bakken, die de vaart er flink in houdt en waar ook nog om gelachen kan worden. Kom daar bij Anacondas (zie elders op deze site) maar eens om.

Het Parool: "het type B-film waar de schappen van de videotheken vol mee staan"
De Volkskrant: "als thriller te oppervlakkig, maar voor een Nokia-commercial heel onderhoudend"
In 27 zalen

# Niet gezien
@ Laat maar
@@ Op eigen risico
@@@ Niet slecht
@@@@ Aanrader
@@@@@ Wereldfilm