'Disney voert gesprekken met familie Fisher over vervolgfilms'

De filmstudio achter Star Wars is in bespreking met de erfgenamen van Carrie Fisher. Disney zou volgens de BBC toestemming nodig hebben van de familie om Fishers uiterlijk digitaal na te maken en te gebruiken in nieuwe films.

De actrice werd beroemd als Princess Leia in de eerste drie Star Wars-films uit de jaren zeventig en tachtig. Ze keerde terug in die rol in The Force Awakens uit 2015.

Na haar dood vlak voor de jaarwisseling, moest Disney beslissen wat er met die rol gebeurd. Hoewel Fisher de opnames voor de volgende film al had voltooid, is er waarschijnlijk sowieso digitale techniek voor nodig om de film af te maken.

Het zal niet de eerste keer zijn dat een overleden acteur te zien is in een Star Wars-film. In Rogue One, die afgelopen december uitkwam, is de 22 jaar geleden overleden acteur Peter Cushing te zien in zijn rol als Grand Moff Tarkin. Dat gebeurde in overleg met de familie van Cushing. Ook een jonge versie van Carrie Fisher komt in die film voorbij, dankzij een combinatie van een stand-in en visuele technieken.

Lees meer over:
Tip de redactie