Fans en familieleden Michael Jackson niet blij met film

Familieleden en fans van Michael Jackson hebben verontwaardigd gereageerd op de eerste beelden van Joseph Fiennes in de rol van de 'King of Pop'.

"Hier heeft mijn familie helaas mee te maken", schreef Taj Jackson. De 3T-zanger twitterde ook dat hij de woorden niet kon vinden om "het schaamteloze gebrek aan respect" te omschrijven.

Ook de dochter van Jackson, Paris, uitte via sociale media haar ongenoegen. "Ik ben ongelofelijk beledigd door de film. Ik moet er van kotsen."

Over de keuze voor Fiennes (46) is al langere tijd veel te doen. Fans van de 'King of Pop' vonden het ongepast dat een blanke acteur de afro-Amerikaanse zanger vertolkt. Fiennes reageerde vorig jaar op de onvrede onder Jacksons fans. "Jackson had wel een probleem met pigment. Hij kwam waarschijnlijk dichterbij mijn kleur dan zijn oorspronkelijke kleur."

Autorit

De komische televisiefilm Elizabeth, Michael And Marlon gaat over een autorit die de popzanger in de nasleep van de terroristische aanslagen in New York op 11 september 2001 gemaakt zou hebben met Elizabeth Taylor en Marlon Brando.

Fans van Jackson hebben opgeroepen tot een boycot van de film.

Tip de redactie