Monic Hendrickx speelt in het nieuwe seizoen van Familie Kruys een psychiater. "Ik weet niet of ze nou wel zo'n goede psychiater is", zegt Hendrickx over haar nieuwe rol.

De actrice speelt in de serie veel met Hans Dagelet, die Thomas speelt. Het personage bezoekt de psychiater om van zijn alcoholverslaving af te komen.

Dagelet maakte eind jaren tachtig al indruk op Hendrickx, maar nooit eerder stonden ze tegenover elkaar, zo vertelt ze. "Soms loopt het gewoon zo dat je elkaar niet eerder treft. Hans is iemand die uitdagend speelt, hij probeert je echt uit het lood te slaan. Dan moet je proberen in je rol te blijven. Ik ben een paar keer in de lach geschoten en heb me meermaals afgevraagd of ze wel zo psychiatrisch verantwoord te werk ging." 

Hendrickx heeft een bijrol in Familie Kruys, maar is wel te zien in meerdere afleveringen. "Bijrollen vind ik vaak moeilijker dan hoofdrollen omdat je minder tijd hebt. Je moet oppassen dat je niet te veel in te weinig tijd propt." De nieuwe afleveringen zijn vanaf 27 januari te zien bij Videoland, vanaf medio maart zendt RTL 4 het derde seizoen uit.

Verantwoordelijkheid

De opnamen van Familie Kruys vielen samen met de draaiperiode van Penoza, de misdaadserie waarin de actrice de gangster Carmen speelt. "Het is altijd spannend om iemand te spelen die ver van je af staat en lekker in een andere wereld te duiken."

Ook haar rol in Familie Kruys staat ver van de actrice af. "Ik ben wel eens een paar keer bij een psychiater geweest in verband met een rol, maar dat was het dan ook. Het lijkt me een hele leuke baan, maar ook wel een beroep met veel verantwoordelijkheid. Wat dat betreft is het misschien nog makkelijker om crimineel te zijn."