De Franse thriller Elle van regisseur Paul Verhoeven gaat vanaf donderdag weer in zeven bioscopen draaien. Dat heeft distributeur Independent Films maandag gemeld. 

Theaters in Haarlem, Den Bosch, Zwolle, Enschede, Amsterdam, Breda en Hoorn hebben besloten weer een kopie van de film op te vragen, nadat Elle maandag werd bekroond met twee Golden Globes.

Tegen de verwachtingen in won Verhoeven met zijn film de prijzen voor beste buitenlandse film en beste actrice (Isabelle Huppert). 

Elle gaat over een vrouw die op zoek gaat naar haar verkrachter. Het is de eerste film van de 78-jarige regisseur in tien jaar tijd. Elle ging vorige jaar in première op het festival van Cannes en werd daar lovend ontvangen.

Verhoeven stelde na de uitreiking van de prijzen dat hij zeer verrast was. Het was de eerste maal dat de Nederlander zo'n grote Amerikaanse onderscheiding in de wacht sleepte. "Hoeveel keren ik in mijn leven niet ben afgeserveerd, zowel hier als in Holland. Het is dan heel leuk om eindelijk een keer iets te krijgen."

Trailer Elle van Paul Verhoeven
Trailer Elle van Paul Verhoeven

La La Land

Independent Films is ook de distributeur van de musical La La Land, met zeven beeldjes de grote winnaar van de Golden Globes. De film met Ryan Gosling en Emma Stone draait op dit moment in negentig bioscopen.

Volgens een zegsvrouw komen er niet meer zalen bij, maar gaan sommige theaters na de Globe-zege de film wel vaker en op betere tijdstippen draaien.

La La Land werd eerder door de Nederlandse filmcritici ook al uitgeroepen tot beste bioscooptitel van het jaar.

La La Land grote winnaar Golden Globes met zeven awards
La La Land grote winnaar Golden Globes met zeven awards