Donald Trump noemt Meryl Streep "de meest overgewaardeerde actrice" op Twitter, nadat ze zich tijdens de Golden Globes kritisch uitliet over het beleid van de nieuwe president van de Verenigde Staten.

Streep mocht tijdens de uitreiking van de Golden Globes de Cecil B DeMille Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen voor haar oeuvre. Dit moment greep de actrice aan voor een vurig betoog, onder meer om te pleiten voor een humanere manier om met asielzoekers om te gaan.

"Hollywood loopt over van buitenstaanders en buitenlanders, als we ze allemaal buiten gooien, zal je niets anders hebben om naar te kijken dan football en mixed martial arts", zei de actrice. 

Ze noemde hierbij geen namen, maar het was duidelijk dat ze hiermee Donald Trump aansprak. Onder meer omdat Streep refereerde aan Trump's omstreden persiflage van een een gehandicapte verslaggever van de New York Times, als ander voorbeeld van intolerantie. 

'Minachting'

"Minachting leidt tot minachting, geweld zet aan tot geweld", betoogde Streep. Ze was niet de enige die kritisch sprak over Trump. Zo maakte presentator Jimmy Fallon enkele grappen over de toekomstige president in zijn openingsmonoloog. 

Ook in een interview met de New York Times gaf Trump op maandag een reactie. Hij noemde Streep een "Hillary lover" en zei niet verbaasd te zijn om bespot te worden door "liberale filmmensen".