Veel bekenden van de familie hebben donderdag afscheid genomen van Carrie Fisher en Debbie Reynolds, een dag voor de formele begrafenis.

Volgens People waren er zo'n tweehonderd genodigden naar de herdenkingsdienst in het huis van Fisher gekomen.

Onder de aanwezigen waren veel sterren uit binnen en buitenland zoals actrices Meryl Streep, Gwyneth Paltrow en Meg Ryan. Maar ook de Britse komiek Stephen Fry was aanwezig. De nabestaanden van de twee overleden actrices waren ook bij de dienst.

Een deel van de as van de Star Wars-actrice werd samen met haar moeders kist begraven in een familiegraf.

Fishers broer en Reynolds' zoon Todd Fisher verwelkomde de gasten met de as van zijn zus in zijn handen. Zij werd vlak na haar dood al gecremeerd, maar volgens Todd zou ze naast haar moeder willen liggen. De urn had de vorm van een pil, waarop Prozac stond geschreven. Dit verwijst naar Fishers manisch-depressieve stoornis.

Volgens ingewijden kregen de gasten dezelfde hapjes die Fisher graag maakte voor visite: gefrituurde kip met groene kool en maïsbrood. Een aantal aanwezigen spraken een paar woorden. "Alle eerbetonen eindigden bij Lourd en hoeveel Fisher van haar dochter hield", vertelt een bron.

Veel bekende mensen bij afscheidsdienst Fisher en Reynolds
Veel bekende mensen bij afscheidsdienst Fisher en Reynolds

Meryl Streep

Een aanwezige vertelt People dat Streep het favoriete nummer van Fisher zong, Happy Days Are Here Again en dat andere aanwezigen inhaakten. "Tegen het einde was iedereen aan het meezingen".

Ook de vermeende vriend van Lourd, acteur Taylor Lautner, was aanwezig om Lourd te ondersteunen.

Fisher (60) overleed op 27 december aan de gevolgen van een hartstilstand. Reynolds (84), haar moeder, stierf een dag later aan een beroerte. Volgens Todd Fisher was Reynolds kapot van het verlies van haar dochter, dat zei hij kort na het overlijden.

Star Wars-actrice Carrie Fisher overleden
Star Wars-actrice Carrie Fisher overleden