De opnames van de film Entebbe over een vliegtuigkaping moesten vrijdag worden stilgelegd vanwege een echte kaping op de luchthaven van Malta.

Het Libische vliegtuig van Afriqiyah Airway werd vrijdagmiddag gekaapt en moest uitwijken naar Malta. Op dat moment werden op het vliegveld opnames gedraaid voor Entebbe, gebaseerd op een vliegtuigkaping die veertig jaar geleden plaatsvond in Oeganda. Dat meldt de BBC.

In tegenstelling tot die kaping, eindigde de kaping van het Libische toestel zonder bloedvergieten. De kapers gaven zich over en werden aangehouden. Alle 118 mensen aan boord konden het toestel veilig verlaten.

Volgens de burgemeester konden de Maltese strijdkrachten goed omgaan met de situatie. "We hebben vijf kapingen gehad hier en ironisch genoeg waren ze precies aan het filmen voor Entebbe vandaag."

Rosamund Pike

Entebbe gaat over een kaping uit 1976 van een toestel van Air France dat op weg was van Tel Aviv naar Parijs. Palestijnse kapers dwongen om naar Oeganda te vliegen. De kaping eindigde na een bestorming van Israëlische strijdkrachten op de luchthaven van Entebbe. De gijzelnemers werden gedood en de inzittenden bevrijd.

In de film spelen onder anderen Rosamund Pike en Vincent Cassel een rol. De film moet in 2017 verschijnen.