De ARD heeft besloten de aflevering van de succesvolle politieserie Tatort die op nieuwsjaarsdag zou worden uitgezonden, nog even op de plank te laten liggen naar aanleiding van de aanslag in Berlijn. 

De episode 'Storm' is volgens de Duitse tv-zender "zeer spannend'' maar bevat ook beelden en impressies die "associaties oproepen met de terreurdaad op de kerstmarkt''.

De aflevering, die in april en mei werd opgenomen in Dortmund, eindigt met de zelfmoord van een jihadist met een bomgordel, waardoor ook anderen omkomen.

Maatschappelijke realiteit

"Een Tatort moet natuurlijk dicht bij de maatschappelijke realiteit staan, maar uit respect voor slachtoffers, nabestaanden, betrokkenen en gevoelens van de kijkers willen we deze aflevering niet op de eerste dag van het nieuwe jaar laten zien. Daar moet meer tijd tussen zitten'', lichtte programmadirecteur Volker Herres toe.

In 2015 stelde de ARD naar aanleiding van de aanslagen in Parijs het tweeluik 'Het grote verdriet' en 'Vagevuur' meer dan een maand uit omdat terrorisme ook daarin een rol speelde.