Actrice en socialite Zsa Zsa Gabor is zondag op 99-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval, dat laat haar management weten.

Gabor werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar zij korte tijd later dood werd verklaard.

Al jaren kwakkelde zij met haar gezondheid. In 2010 was haar toestand al zo slecht dat ze de laatste sacramenten kreeg toegediend. De afgelopen vijf jaar leed Gabor aan dementie.

De socialite werd in 1917 geboren in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Ze speelde in ongeveer veertig films en was vaak op televisie te zien.

Gabor was het tweede kind en wilde eigenlijk dierenarts worden, maar dat pakte iets anders uit. In 1936 werd ze gekozen tot Miss Hongarije, maar werd daarna gediskwalificeerd omdat ze had gelogen over haar leeftijd. Haar trotse en invloedrijke moeder en haar door velen geroemde uiterlijk brachten haar uiteindelijk voor de camera's. Nadat haar ouders gescheiden waren, verhuisde ze met haar moeder naar Amerika.

Huwelijken

Meer dan door haar acteercarrière kreeg zij bekendheid door haar vele huwelijken. Gabor is met negen mannen in het huwelijk getreden. Haar eerste huwelijk was in 1937 met de Turkse intellectueel Burhan Asaf Belge, daarna volgden nog de hotelmagnaat Conrad Hilton, de acteur George Sanders, de bankier Herbert Hutner, Joshua C Cosden Jr, Barbie-ontwerper Jack Ryan en Michael O'Hara.

Zij scheidde zeven keer en één huwelijk werd geannuleerd. Sinds augustus 1986 was ze getrouwd met Frédéric Prinz von Anhalt.