Een nieuwe spin-off van How I Met Your Mother is in de maak. Het is de tweede keer dat er een poging wordt ondernomen een spin-off van de serie te maken.

De serie gaat How I Met Your Father heten en wordt geschreven door schrijvers Isaac Aptaker en Elizabeth Berger, meldt The Hollywood Reporter. De twee werkten eerder samen aan de televisieserie This is Us.

Bedenkers Carter Bays en Craig Thomas zijn slechts zijdelings betrokken bij How I Met Your Father, omdat zij al een contract hebben bij Sony en de serie wordt gemaakt door 20th Century Fox.

Kort na het laatste seizoen van How I Met Your Mother werd in 2014 ook een spin-off aangekondigd, die How I Met Your Dad heette, maar na een proefaflevering werd die serie niet voortgezet. In die serie trad Meg Ryan als verteller op.

Gastrollen

De nieuwe spin-off gaat draaien om nieuwe hoofdpersonen. Het is nog niet bekend of de castleden van de oorspronkelijke serie voor gastrollen terugkeren.

How I Met Your Mother was zeer succesvol. Van de serie, met onder anderen acteurs Neil Patrick Harris, Jason Segel en Coby Smulders, verschenen negen seizoenen. De serie wordt nog altijd op veel televisiestations herhaald. In Nederland is How I Met Your Mother te zien bij Comedy Central.