De Canadese acteur Alan Thicke is dinsdag overleden op 69-jarige leeftijd. De vader van zanger Robin Thicke zou volgens Amerikaanse media zijn overleden aan de gevolgen van een hartaanval.

Thicke werd bekend als Jason Seaver, de vader van het gezin uit de Amerikaanse comedyserie Growing Pains. De serie, die tussen 1985 en 1992 in de Verenigde Staten werd uitgezonden, was een groot succes.

Thicke verdiende met zijn rol een Golden Globe-nominatie. Later had de acteur gastrollen in onder meer Married with Children, How I Met Your Mother en Perry Mason.

Zeer recent was hij nog te zien in Fuller House, een laat vervolg op de populaire sitcom uit de jaren tachtig. Het tweede seizoen van de Netflix-serie is sinds een week te zien en Thicke speelt in een aflevering een rol.

Hij tweette daar eerder dinsdag nog over: "Seizoen 2 van Fuller House ziet er goed uit. Ik vind zelfs de afleveringen waarin ik niet zit leuk." Veel sterren, zoals Alyssa Milano, Bob Saget en Ellen DeGeneres, maakten meteen na het bekend worden van het nieuws van zijn overlijden hun medeleven kenbaar via Twitter.