Chris Evans is de meest 'waardevolle' acteur in Hollywood. Elke dollar die hij voor zijn films heeft verdiend, bracht de filmmaatschappij 135 dollar op.

Dat blijkt uit de jaarlijkse lijst die Forbes publiceert. Zij zetten de drie laatste grote films van acteurs op een rij en vergelijken dan de opbrengst van de film en de salarisstrook van de acteur.

Evans voerde ook vorig jaar de lijst aan, alleen leverde elke dollar toen ruim 181 dollar op.  

Op de tweede plaats staat Chris Pratt, die te zien was in kassuccessen als Jurassic World en Guardians of the Galaxy. Elke dollar die in de acteur is geïnvesteerd, was 125 dollar waard. Scarlett Johansson bezet de derde plek, dankzij rollen in goedscorende bioscoopfilms als Captain America: Civil War, waar ook Evans in te zien is. Voor elke dollar in haar salaris kreeg de filmmaatschappij meer dan 88 dollar terug.

Onlangs maakte Forbes ook bekend welke acteurs het meest overbetaald zijn. Hier stond Johnny Depp op de eerste plaats. Forbes berekende dat filmstudio's gemiddeld slechts 2,80 dollar terugkrijgen voor elke dollar die ze hebben geïnvesteerd in de films waarin Depp speelde.