Marion Cotillard, één van de hoofdrolspelers in de Assassin's Creed-film, heeft de games nooit gespeeld.

"Ik heb de games helemaal niet gespeeld", aldus de actrice in een gesprek met NU.nl. "Ik ben geneigd geweest, maar ik ben erg verslavingsgevoelig. Ik had er bovendien geen tijd voor omdat ik een moeder ben en vorig jaar aan veel films moest werken."

Cotillard speelt in de film Assassin's Creed een wetenschapper, die met een machine de veroordeelde Callum Lynch (Michael Fassbender) herinneringen van zijn voorouders laat meemaken. 

De film is gebaseerd op de gelijknamige gamereeks van de Franse uitgever Ubisoft. Inmiddels zijn er negen hoofdgames in de serie verschenen.

Een vriendin

Cotillard bereidde zich voornamelijk voor met het script van de film, waarbij ze gefascineerd was door het gebruik van herinneringen van voorouders.

"Ik heb ook een vriendin die een erg grote fan is, misschien wel één van de grootste fans. Zij heeft mij een hoop verteld over de wereld van Assassin's Creed. Daarbij gaf ze me informatie die kon helpen om een beeld te krijgen van de gamewereld."

Weinig gespeeld

Hoofdrolspeler Fassbender heeft tot op heden nog maar één game in de reeks gespeeld. "Ik had de games niet gespeeld voordat ik aan het project begon", vertelt Fassbender. "Inmiddels wel. Ik heb vooral Assassin's Creed Unity gespeeld, waarvan ik begrijp dat het de slechtste in de serie is. Maar dat is de game die ik van Ubisoft kreeg."

Volgens Fassbender waren de games geen vereiste, omdat de film een eigen verhaal volgt. "Er waren alleen elementen uit de games die we wilden gebruiken."

Regisseur Justin Kurzel zegt dat hij de games heeft gespeeld, maar pas nadat hij met het filmproject begon. "Ik had een soort van tweedaags 'bootcamp' bij Ubisoft. Ze lieten me door alle games heen spelen, wat geweldig was. Ik had hiervoor alleen nog maar oude arcadegames gespeeld, zoals Double Dragon (1994)."

Tijdens dit tweedaagse evenement kreeg Kurzel alle games te zien, maar had hij af en toe wel hulp nodig. "Ik probeerde dan om een level te spelen, waarna ik een volgend level niet kon halen. Dus dan moet ik hulp krijgen van iemand om me naar het volgende level te krijgen."