Acteur Ryan Reynolds is tijdens de uitreiking van de Critic's Choice Awards gekozen tot entertainer van het jaar 2016. Alec Baldwin kreeg een prijs voor zijn parodie op Donald Trump in het programma Saturday Night Live.

De actrice die Hillary Clinton in hetzelfde programma parodieerde, Kate McKinnon, kreeg zondagavond de prijs voor beste actrice in een comedyshow. De Critics Choice Award is een Amerikaanse filmprijs die sinds 1996 wordt uitgereikt.

De film Deadpool, waarin Reynolds de hoofdrol speelt werd uitgeroepen tot beste komedie van het jaar. Natalie Portman kreeg de prijs voor beste actrice voor haar hoofdrol in de biografiefilm Jackie, over de echtgenote van de vermoorde Amerikaanse president John F. Kennedy.

La La Land wint Critic's Choice Awards voor beste film
La La Land wint Critic's Choice Awards voor beste film

Beste film

Tot beste film werd de musical La La Land uitgeroepen, met Ryan Gosling en Emma Stone als liefdeskoppel in Hollywood. Meerdere acteursprijzen gingen naar het drama Moonlight, over een jonge donkere homoseksueel die opgroeit in een arme wijk in Miami.

Acteur Mahershala Ali (Luke Cage) kreeg de prijs voor beste mannelijke bijrol, de voltalige cast kreeg het beeldje voor beste ensemble. Viola Davis (How to get away with murder) werd tot beste bijrolactrice uitgeroepen, voor haar rol in het drama Fences.