Seksuele intimidatie-zaak oud-topman Fox News verfilmd

Hollywood werkt aan een film over voormalig Fox News-topman Roger Ailes. Hij werd door meerdere vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie.

Charles Randolph, die begin dit jaar een Oscar won voor het script van The Big Short, heeft het idee voor de film bedacht en zal het script ook schrijven. De film zal zich focussen op Megyn Kelly en de andere vrouwen die Ailes (76) eerder dit jaar aanklaagden voor seksuele intimidatie, meldt The Hollywood Reporter.

Fox News-presentatrice Gretchen Carlson diende begin juli een officiële aanklacht in tegen Ailes. Hij zou haar de deur hebben uitgewerkt omdat ze geen seksuele relatie met hem wilde aangaan. Daarna volgden andere collega's van Fox News, waaronder Kelly.

Lastigvallen

Zes vrouwen vertelden eerder aan New York Magazine dat Ailes hen in de jaren zestig, zeventig en tachtig lastigviel. Het gaat onder meer om medewerksters van Ailes en om voormalig modellen die in zijn tv-programma's verschenen. Ailes zou zijn positie hebben misbruikt om seks te hebben met de vrouwen. Ook vroeg hij hen seksuele handelingen bij hem te verrichten.

Meer dan twinting vrouwen klaagden de topman aan. Hij besloot daarop Fox News te verlaten.

Eerder werd al een miniserie aangekondigd over Ailes.

Lees meer over:
Tip de redactie