Actrice Emmy Rossum strijdt voor hoger salaris

Emmy Rossum wil meer betaald krijgen voor haar rol in de serie Shameless, die wordt uitgezonden door de Amerikaanse betaaltelevisiezender Showtime. De actrice krijgt nu minder betaald dan haar collega William H. Macy, die in de serie haar vader speelt.

Macy zou onlangs opnieuw hebben onderhandeld over zijn salaris en kreeg daarbij een loonsverhoging, meldt The Hollywood Reporter vrijdag.

De 30-jarige Rossum, die in de dramaserie de hoofdrol van Fiona Gallagher speelt, eist nu een hoger salaris dan dat Macy krijgt.

Een aantal jaar geleden kregen alle vaste spelers uit Shameless een loonsverhoging, waarbij Macy meer betaald zou krijgen dan de rest.

Achtste seizoen

Momenteel is het zevende seizoen van de serie te zien in Amerika. Het is nog niet duidelijk of dit het laatste seizoen van Shameless is, of dat er een achtste seizoen wordt opgenomen. Mogelijk hangt dit af van de salarisonderhandelingen met Rossum.   

Eerder schreef actrice Jennifer Lawrence een open brief over het feit dat vrouwen in Hollywood vaak minder betaald krijgen dan hun mannelijke collega's. "Op basis van de statistieken denk ik niet dat ik de enige vrouw ben met dit probleem. Zijn we sociaal geconditioneerd?", vroeg Lawrence zich in haar essay af.

Lees meer over:
Tip de redactie