Soof 2 met actrice Lies Visschedijk heeft één dag na de officiële release al de 100.000 bezoekers gepasseerd, maakte het Nederlands Film Festival vrijdag bekend.

Dit komt enerzijds door de speciale Ladies Night vorige week, waar de film gezien werd door 75.000 vrouwen. Maar ook op de eerste 'gewone’' avond donderdag trok Soof 2 meer bezoekers dan welke andere bioscoopfilm ook. De film liet Harry Potter-spinoff Fantastic Beasts achter zich.

De romantische komedie van regisseur Esmee Lammers wordt vrijdag bekroond met een Gouden Film, de prijs die Nederlandse producties ontvangen als zij meer dan 100.000 bezoekers trekken. Het is de dertiende Nederlandse productie die in 2016 deze mijlpaal haalt. In 2015 lukte dit een recordaantal van achttien films.

Wel haalde een recordaantal documentaires een Kristallen status, wat betekent dat ze door meer dan 10.000 bezoekers zijn gezien. Deze prijs ging eerder deze week bijvoorbeeld naar de veelgeprezen documentaire De Kinderen van Juf Kiet, over een Brabants docent die lesgeeft in een klasje met vluchtelingenkinderen.