Inge Ipenburg keert terug in Goede Tijden, Slechte Tijden. De actrice speelde tussen 1992 en 1994 en van 2003 tot 2005 ook in de Nederlandse soapserie.

Haar terugkeer werd maandag tijdens een perspresentatie van RTL bekendgemaakt. De actrice begint maandag met opnames.

Ipenburg vertolkte het karakter Martine Hafkamp, dat in een aflevering in de jaren negentig het personage Helen Helmink probeerde te vermoorden en in de gevangenis belandde. Op welke manier en hoe lang zij in de serie te zien zal zijn is nog niet duidelijk. 

Inge Ipenburg zelf ook verrast dat ze toch weer terugkeert in GTST
Inge Ipenburg zelf ook verrast dat ze toch weer terugkeert in GTST

De actrice vertelt bij de presentatie dat ze door RTL werd benaderd en het "begon te kriebelen". Ipenburg denkt dat de terugkomst van haar personage door andere personages van de serie niet gewaardeerd zal worden. "Die zullen het niet leuk vinden dat de bitch er weer is."

Opmerkelijk besluit

Het besluit van Ipenburg is enigszins opmerkelijk. Twee jaar geleden vertelde de 59-jarige actrice in een interview met AD nooit meer Martine Hafkamp te willen spelen. 

"Mijn leven is veranderd", verklaart Ipenburg haar keuze voor terugkeer in de soap aan ANP Video. "Tweeënhalf jaar geleden is mijn eerste roman gepubliceerd. Mijn droom was altijd om schrijven en acteren te combineren. Ik heb me de afgelopen jaren vooral op schrijven gericht, maar miste het spelen en voor je het weet verdwijnt dat helemaal."

Ipenburg zat op Sicilië - 'in een dorpje onder een parasol lekker te schrijven' - toen ze een mailtje van GTST kreeg. "Ik merkte dat ik niet meteen 'nee' wilde zeggen. Ik wil nog heel veel rollen spelen en Martine is een goeie optie. Het is lastig om Martine achter me te laten."

"Ik heb in series en in theaterproducties gespeeld, maar wat ik ook speel, iedereen heeft het altijd over Martine. Dat stempel kleeft aan me, dus waarom zou ik daar niet dankbaar gebruik van maken?"

Vanaf 2 maart 2017 is Ipenburg als Martine weer te zien in de RTL 4-soap.