Tina Fey ontvangt Sherry Lansing Leadership Award

Komiek en actrice Tina Fey heeft woensdag de Sherry Lansing Leadership Award ontvangen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een vrouw die een pionier en leider is in haar vakgebied.

De actrice uit 30 Rock werd in het zonnetje gezet tijdens het jaarlijkse Women in Entertainment ontbijt van The Hollywood Reporter. Daarbij waren onder meer Emma Stone, Jessica Lange, Eva Longoria, Lea Michele en Geena Davis aanwezig.

Fey verwees in haar speech naar de vorige maand gekozen president Donald Trump. "We doen graag goed werk, maar we hebben geen goedkeuring nodig. We zijn nu volwassen, we vragen ons af: hoe ziet de toekomst er voor mij uit? Wat gaat mijn rol in de industrie zijn als niemand me meer in mijn kruis wil grijpen?"

De komiek besloot met wat advies voor jonge vrouwen die het willen maken in Hollywood. "Ik zeg: rook niet, volg je gevoel, draag een beha", grapte ze. "En doe het niet met John Mayer."

Equity In Entertainment Award

Ook Ryan Murphy, de man achter series als American Horror Story, Scream Queens, The People v. O.J. Simpson en Glee, werd geëerd tijdens het ontbijt. Hij ontving de Equity In Entertainment Award.

De televisiemaker greep de gelegenheid aan om zijn excuses aan te bieden voor het feit dat hij zelf de aflevering van The People v. O.J. Simpson regisseerde waarin feminisme centraal stond. Hij nam die taak over toen een vrouwelijke regisseur plotseling had afgezegd. "Achteraf voelde ik dat ik gefaald had. Waarom heb ik niet een vrouwelijke regisseur gebeld? Waarom heb ik gekozen voor de oplossing die mij uitkwam, en niet die het beste was?"

Lees meer over:
Tip de redactie