Cameraman steunt Bernardo Bertolucci na ophef over verkrachtingsscène

De Italiaanse cameraman Vittorio Storaro benadrukt dat regisseur Bernardo Bertolucci niks onzedelijks heeft toegestaan tijdens het film van de verkrachtingsscène uit Last Tango in Paris. 

Hollywoodsterren als Jessica Chastain en  Anna Kendrick spraken hun afschuw uit over de scène waarin het personage van Marlon Brando een 19-jarige vrouw verkracht.

"Aan alle mensen die deze film geweldig vinden: jullie kijken naar een 19-jarige die wordt verkracht door een 48-jarige man. De regisseur plande het zo. Ik ben er misselijk van", twitterde Jessica Chastain.

"Ik was erbij. We maakten een film. Dan doe je zoiets niet echt. Ik was erbij met twee camera's en er is niks gebeurd. Niemand heeft iemand verkracht. Dat is verzonnen door een journalist", zegt de beroemde cameraman tegen The Hollywood Reporter.

Boter

De sterren citeerden een oud interview met Bertolucci in Collegetour uit 2013, dat door de Amerikaanse Elle opnieuw onder de aandacht was gebracht. 

Bertolucci reageerde maandag op de ophef en benadrukte dat hij het in het interview met Twan Huys had over het idee van Brando om voor de scène boter te gebruiken als glijmiddel. Dat aspect van de scène heeft hij nooit met de actrice Maria Schneider besproken. "Daar ligt het misverstand. Iemand dacht, en denkt, dat Maria niet wist dat ze in die scène verkracht zou worden. Dat is niet waar", aldus Bertolucci. 

"Maak hier alsjeblieft geen groot verhaal van. Het is belachelijk", zegt Storaro.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie