Filmjournalisten in Los Angeles hebben de speelfilm Moonlighuitgroepen tot beste film van het jaar. Isabelle Huppert werd bekroond tot beste actrice voor haar rol in Elle van Paul Verhoeven.

Moonlight van regisseur Barry Jenkins speelt zich af in Miami en volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn seksuele geaardheid en zijn identiteit.

Het drama werd geproduceerd door Brad Pitt, die perse een film wilde maken van het ongepubliceerde toneelstuk Moonlight Black Boys Look Blue.

De hoofdrollen worden gespeeld door House of Cards- en Luke Cage-ster Mahershala Ali, Trevante Rhodes (Westworld) en Naomie Harris (Skyfall). Moonlight beleefde zijn wereldpremière in september en werd lyrisch onthaald op het filmfestival van Toronto.

Trailer Moonlight
Trailer Moonlight

La La Land

Volgens veel kenners wordt Moonlight een van de grote kanshebbers bij de Oscaruitreiking eind februari. De film draait vanaf 26 januari in de Nederlandse bioscopen.

Eerder riepen de filmcritici in New York de musical La La Land van regisseur Damien Chazelle uit tot beste film van het jaar. De film met Ryan Gosling en Emma Stone, die vanaf 21 december in Nederland te zien is, eindigde in Los Angeles op de tweede plaats.