De animatiefilm Vaiana was dit weekend weer de best bezochte bioscooptitel in de VS. De film, die sinds donderdag ook in de Nederlandse bioscopen draait, bracht 28,4 miljoen dollar op.

De horrorfilm Incarnate met de Nederlandse actrice Carice van Houten opende volgens Amerikaanse media slecht en bracht slechts 2,6 miljoen dollar op. In de film speelt zij een alleenstaande moeder waarvan het kind wordt bezeten door een demon.

Vaiana gaat over een Polynesische heldin die een gevaarlijke zeereis onderneemt om haar eiland te redden. De hoofdrollen in de Engelstalige versie zijn ingesproken door Dwayne 'The Rock' Johnson, Auli’i Cravalho, Temuera Morrison, Nicole Scherzinger en Jemaine Clement.

Trailer Vaiana
Trailer Vaiana

In Nederland worden de belangrijkste stemmen verzorgd door Vajen van den Bosch, René van Kooten en Marjolijn Touw. De muziek in de film is gecomponeerd door Lin-Manuel Miranda, de man achter hitmusical Hamilton.

Disney stevent op een recordjaar af, dankzij successen als Jungle Book, Finding Dory, een aantal Marvel-films en het nog te verschijnen Star Wars: Rogue One.