De Britse acteur Paul Bettany krijgt een rol in Manifesto. De serie draait om de opsporing van Ted Kaczynski, een terrorist die bekend staat onder de naam 'Unabomber'.

De serie, die in 2017 wordt uitgezonden op Discovery, volgt het verhaal van Jim Fitzgerald. Hij werkt als profielschetser bij de FBI en hielp mee bij het opsporen van Kaczynski. Acteur Kevin Spacey zal de serie mede-produceren. Dit meldt Variety woensdag.

De 45-jarige Bettany speelde eerder rollen in films als A Beautiful Mind en The Da Vinci Code. Dit is zijn eerste grote rol in een Amerikaanse televisieserie.

Bombrieven

Kaczynski (74) zit momenteel zijn levenslange gevangenisstraf uit in de gevangenis in Florence, Colorado. Van 1978 tot 1995 stuurde hij zestien bombrieven naar onder meer universiteiten en luchtvaartmaatschappijen. Hierbij kwamen drie mensen om het leven en raakten 23 personen gewond.

Toen zijn identiteit nog onbekend was, maakte de FBI gebruik van de codenaam 'unabom', wat staat voor University and Airline Bomber. In 1996 werd Kaczynski gearresteerd.