Gilmore Girls: A Year In The Life ging vrijdag in première op Netflix. De nieuwe serie speelt zich bijna tien jaar af het laatste seizoen van Gilmore Girls in 2007. NU.nl zet de recensies van verschillende media op een rij.

De Volkskrant - 4 sterren

"De Gilmore-vrouwen voelen zich ontworteld en zoeken alle drie naar een nieuwe richting in hun leven. Zie hier de hoofdingrediënten voor een komische dramaserie die terug van nooit weggeweest lijkt te zijn. Dat hebben de makers knap gedaan. Maar we zijn wel tien jaar verder, en in dat licht komen de onveranderde verhoudingen tussen de Gilmore-vrouwen wel erg onnatuurlijk over. (..)

De #lastfourwords zorgen er wel voor dat kijkers voorlopig nog niet uitgepraat raken over Gilmore Girls: A Year in the Life."

Lees de volledige recensie

Indiewire - B+

"De terugkeer van Gilmore Girls geeft hetzelfde warme gevoel als vroeger. Anders dan andere nostalgische series keert Gilmore Girls terug met genoeg ideeën, authentieke ontwikkelingen en genoeg humor. Er werkten een aantal dingen in het voordeel van de serie vroeger, maar dat betekent niet dat ze een makkelijke weg naar succes had. (..)

Amy Sherman-Palladino en Daniel Palladino weten een verhaal te creëren dat de huidige tijd goed doet, maar tegelijkertijd doet denken aan die goede oude tijd."

Lees de volledige recensie

Stuff - deelt geen sterren uit

"De bereidheid van de show om de karakters uit te pluizen is één van de handvaten van de show. (..) Hoewel er geruchten zijn dat een nieuwe show in de maak is, zou dit seizoen voor mij een goede kwalitatieve afsluiting zijn van de serie. De show is een juweel. In een turbulent jaar maakte de serie mij aan het lachen, huilen en gaf het mij een gevoel zoals geen enkele andere show mij gaf."

Lees de volledige recensie

The Guardian - deelt geen sterren uit

"Fans hielden hun adem in voor dit weekend. In vergelijking met de vorige seizoenen zijn er wat aanpassingen gedaan, maar het grootste verschil is de duur van een aflevering. Er wordt meer tijd genomen voor de scènes. Op een bepaald moment zeggen Rory en Lorelai vijf seconden niets tegen elkaar. En deze personages houden nooit hun mond. (..)

Voor de mensen die nooit de show hebben gezien en denken dat de serie te sentimenteel is: dat is oké. Doe jezelf een plezier en begin met kijken vanaf het begin. Het is toch koud buiten."

Lees de volledige recensie